Totaalinrichting kantoor met hergebruik van materialen - Aalst 2018
 
Het casco kantoor met betonwanden had een vreemde vorm met schuine wanden. Er werd centraal in deze ruimte een groot rechthoekig kantoor gemaakt dat kan gebruikt worden als coworking plek. Er werden 2 aparte werkplekken en een vergaderruimte met keuken rond het centraal kantoor ingericht.
Het kantoor werd ontworpen op basis van de maten afkomstig van de recuperatie glaswanden, aangekocht bij Rotor DC. De deuren en de passtukken van de wanden werden nieuw toegevoegd.
De verlichting werd ontworpen door mijzelf en uitgevoerd met recuperatie akoestische plafondplaten van Marcel Lambrichts, afkomstig uit het gemeentekrediet en aangekocht bij Rotor DC.
Deze hexagonale platen werden zwart gelakt en er werd een nieuwe ledlijn toegevoegd aan de randen van de plaat, waardoor deze platen multifunctioneel zijn, nl. akoestisch, decoratief en verlichting in één element. In de kantoren en vergaderruimte werden deze platen solo gebruikt en in het centraal kantoor met 4 werkplaatsen aan elkaar gekoppeld als 1 groot vlak. 

 

Pictures by Freya Braeckman ©