uitbreiding en verbouwing Strombeek-Bever 2009-2010

deelname Vlaamse renovatiedag mei 2012

De achterbouw werd naar analogie met de bestaande achterbouw-typologieën samengesteld uit verschillende volumes, die uitsteken en verschuiven zoals een spel met vlakken en lijnen. Dit spel werd door het materiaalgebruik geüniformiseerd. Door de beperkte beschikbaarheid van breedte en diepte werd enkel de strook van de keuken dieper gemaakt als een uitkijkpunt op het terras als een semi-buitenruimte. De overblijvende kleine buitenoppervlakte is ingericht als een stadstuintje met een gevelbreed plantvak dat qua vorm en materiaal overeenstemt met de achtergevel.
Op de verdieping werd het bestaand terras gebruikt om de slaapkamer te vergroten en de traphal werd verlengd met een toilet en vormt zo het tweede verspringend volume.