verbouwing en uitbreiding vrijstaande woning te Elewijt (Zemst) 2014-2015

De bestaande woning met hellend dak en achterbouwen werd volledig ontmanteld, waarbij enkel de de buitenmuren van het hoofdgebouw bleven staan.

De bestaande kleine woning zag er hetzelfde uit als de naastliggende woning en voldeed niet meer aan de huidige energie en wooneisen.

Doordat het terrein vrij breed is kon de nieuwe achterbouw een zeer ruim gevoel geven met een open gevel naar de tuin.

De bestaande woning werd samen met het nieuwe als 1 geheel geïsoleerd waardoor het bijna gelijkgesteld is aan een nieuwe woning. Het hoog raam in de zithoek geeft een intieme sfeer met de hoge lichtinval. De zwemvijver sluit visueel aan de zithoek en het terras.

Aan de linkerzijde van de bestaande woning wordt een 2de nieuw volume aangebouwd met een nieuwe inkomzone met open trap. De witte stalen trap vormt een esthetisch detail in de gevel, dat ook zichtbaar is vanuit de straatzijde en veel licht geeft in de inkomzone.

Er wordt aan de achterzijde van het bestaande woning een volume met leefruimte en keuken aangebouwd.