Pictures by Pedro Correa ©
Van bij het voorontwerp is er gedacht aan hergebruik van waardevolle materialen. Het plafond van designer Jules Wabbes werd bij de afbraak van de 'Genérale de Banque' in Brussel ontmanteld door Rotor Deconstruction. Als grote Jules Wabbes fan wilde ik graag dit technisch plafond hergebruiken op een openbare plek.
De apothekers waren meteen mee met dit verhaal en gaven me carte blanche en gingen samen de materialen uitkiezen. De messing kleur van het plafond  werd ook in de vloer herwerkt en in de andere verlichtingsarmaturen. De schuine schaduwlijnen die het plafond op de muren aftekenen zijn verwerkt op verschillende plaatsen zoals de voordeur, de toonbank, de vloer en wand met gekleurd glasvormen.
De gekleurde glasvormen ingewerkte in de wand, zijn afkomstig van Val Saint Lambert en refereren naar de oude functie als kroonluchterwinkel. Het gebruikte parket is gemaakt van lamelletjes recuperatieparket, de inkomvloer in graniet is ook afkomstig van de 'Genérale de Banque'. De nieuwe zwarte granito cementvloer bestaat ook uit ingegoten stukjes marmer en graniet.
Tegen de zijwand van de inkom komt een grote foto print van Christophe Gevers die ook uit de 'Genérale de Banque' werd gerecupereerd.
interieurinrichting herenwinkel Frans - Leuvensestraat Vilvoorde - 2007

Avenue Huart Hamoirlaan 73 -1030 Brussel / Bruxelles  - M 0486 30 92 11 - T 02 215 25 80 - info@nathaliedeleeuw.be

© Nathalie De Leeuw