verbouwing en uitbreiding vrijstaande woning Overijse 2014-2016
eetplaats
eetplaats

voorgevel
voorgevel

IMG_0169.JPG
IMG_0169.JPG

eetplaats
eetplaats

1/12
voorgevel
voorgevel
zijgevel
zijgevel
achtergevel
achtergevel
eetplaats
eetplaats
bib
bib
keuken/bib
keuken/bib
eetplaats
eetplaats
kantoor
kantoor
kantoor
kantoor
IMG_0279-2.jpg
IMG_0279-2.jpg
IMG_0281-2.jpg
IMG_0281-2.jpg
IMG_0137.JPG
IMG_0137.JPG
IMG_0133.JPG
IMG_0133.JPG

De bestaande woning uit 1926 met overstekend hellend dak, wordt volledig ontmanteld. Enkel de buitenmuren van de 1ste verdieping blijven staan. De raamopeningen in de dakverdieping worden vergroot.

Aan de rechter-en achtergevel, wordt een nieuw volume aangebouwd, dat als een vierkant in het bestaande vierkant plan wordt 'ingeduwd'. Tegen de rechter zijgevel wordt een nieuwe inkomzone voorzien met toilet, vestiaire, logeerkamer en douchecel.

Aan de achterzijde wordt de keuken deels in het bestaande gebouw ingebouwd en uitgebreid naar buiten toe met een keukeneiland en eetplaats.

De bestaande woning zal enkel nog deels op gelijkvloers zichtbaar blijven, waar de bestaande gevelsteen zichtbaar blijft. Alle muren, inclusief de nieuwe muren worden gekalleid. Op de 1ste verdieping zullen gevelpannen gebruikt worden, om het gevoel te geven van een vereenvoudigd dak.